«100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο.

Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει  για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία. Την Κυριακή η πρώτη στάση του ήταν στα Γιάννενα και την πλατεία Μαβίλη. Εκεί, οι πολίτες μπόρεσαν να ενημερωθούν για όσα έχουν γίνει στα χρόνια αυτά.

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννης Τσίγκρος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει του ΤΕΕ και φυσικά το Τμήμα της Ηπείρου.«Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων παρουσιάζουμε μια αναδρομή για όλη την διάρκεια των 100 χρόνων. Το κοινό έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για το ρόλο του ΤΕΕ που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και του κράτους. Έχει αποδείξει ότι είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και ένας φορέας που πέρα από το παρελθόν και το έργο που έχει κάνει έχει πολύ μέλλον μπροστά», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας είπε ότι θέλουν να προχωρήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια αλλά και την πράσινη ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, όπως είπε  το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ βγήκε από το πλαίσιο της εσωστρέφειας και έχει κάνει εκδηλώσεις «…εχουμε καταφέρει να είμαστε Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιωάννιτων στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ένταξης της πόλης των Ιωαννίνων στην Ευρωπαϊκή Αποστολή 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030. Στο οποίο έχουν αναλάβει και θεσπίσει για πρώτη φορά στην χώρα μας το θεσμό του «Μηχανικού της Γειτονιάς» για τον οποίο το Τμήμα μας πήρε εύφημο μνεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ήδη καταφέρει να έχουμε μια στενή συνεργασία με την Πολυτεχνική σχολή, έχουμε κάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις για τα φλέγοντα θέματα της περιοχής και έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους για όλα τα θέματα, προσεισμικό έλεγχο, εξοικονομώ, περιβαλλοντικά θέματα», κατέληξε ο κ. Τσίγκρος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *