Ζελένσκι για Σουηδία: Προστατεύτηκε καλύτερα από το ρώσικο κακό – Μπάιντεν: Πιο ισχυρό από ποτέ το ΝΑΤΟ DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ζελένσκι για Σουηδία: Προστατεύτηκε καλύτερα από το ρώσικο κακό – Μπάιντεν: Πιο ισχυρό από ποτέ το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε σήμερα ότι η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» τώρα που εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, στους κόλπους του οποίου φιλοδοξεί να προσχωρήσει μελλοντικά και η Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί σήμερα ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό κράτος καθίσταται καλύτερα προστατευμένο από το ρωσικό κακό», σχολίασε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Σουηδία έβαλε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής ουδετερότητας, υποβάλλοντας αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μπάιντεν: Το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Από τη μεριά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ είναι “πιο ισχυρό από ποτέ” με την ένταξη σήμερα της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “ήθελε να διχάσει” την αμυντική συμμαχία εξαπολύοντας επίθεση στην Ουκρανία, αλλά ο οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου είναι αντίθετα “πιο ενωμένος, αποφασισμένος και δυναμικός από ποτέ”.

To άρθρο Ζελένσκι για Σουηδία: Προστατεύτηκε καλύτερα από το ρώσικο κακό – Μπάιντεν: Πιο ισχυρό από ποτέ το ΝΑΤΟ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *