Σκωτία: Νεκρός 32χρονος παρουσιαστής του BBC DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Πέθανε σε ηλικία 32 ετών, έπειτα από σύντομη ασθένεια, ο παρουσιαστής του BBC Radio Scotland, Νικ Σέρινταν. Ως έναν «εξαιρετικά ταλαντούχο δημοσιογράφο και συγγραφέα», τον περιέγραψε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Humza Yousaf.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Νικ Σέρινταν, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής ειδήσεων στο BBC Scotland, Gary Smith, αποτίνοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα, τον οποίο αποκάλεσε «υπέροχο» και «εξαιρετικά ταλαντούχο».

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης ότι ο συνάδελφος και φίλος μας, Νικ Σέρινταν, πέθανε. Ο Νικ ήταν ένας υπέροχος συνάδελφος. Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος, παρουσιαστής και συγγραφέας – και ένας από εκείνους τους σπάνιους ανθρώπους που φωτίζουν τις ζωές όλων γύρω τους. Αστείος, έξυπνος, ευγενικός. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Οι καρδιές μας είναι με τους γονείς του, τη σύντροφό του και όλη την οικογένεια και τους φίλους του», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ειδήσεων και επικαιρότητας στο BBC Scotland.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την αιτία του θανάτου του 32χρονου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το BBC, o πρωθυπουργός της Σκωτίας, Humza Yousaf, απέτισε φόρο τιμής στον Σέρινταν κατά την έναρξη της εβδομαδιαία συνεδρίασης ερωτήσεων στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της Σκωτίας, περιγράφοντάς τον ως έναν «εξαιρετικά ταλαντούχο δημοσιογράφο και συγγραφέα». 

Ο κ. Yousaf δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως, «οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους πολλούς φίλους του και τους συναδέλφους του. Αναμφίβολα θα είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για αυτούς».

Με καταγωγή από το Wexford της Ιρλανδίας, ο Σέρινταν είχε εργαστεί στη ραδιοφωνία για περισσότερο από μία δεκαετία. Προηγουμένως είχε περάσει δύο χρόνια κάνοντας ρεπορτάζ και παρουσιάζοντας το RTE News2day, το ειδησεογραφικό πρόγραμμα των νέων για τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιρλανδίας, πριν μετατεθεί στην κύρια αίθουσα σύνταξης, όπου εργάστηκε στο γραφείο εξωτερικών υποθέσεων.

Εντάχθηκε στο BBC Scotland ως ερευνητής, πριν γίνει με τη σειρά του δημοσιογράφος, ανταποκριτής και παρουσιαστής.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *