Προκλητική Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση» – «Επιστράτευσε» μέχρι και… τον Μίκη Θεοδωράκη DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Προκλητική Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση» - «Επιστράτευσε» μέχρι και... τον Μίκη Θεοδωράκη

Προκλητική ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την ενόχληση της Ρωσίας για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε την Μόσχα «εχθρό της Ευρώπης».

Με ανάρτησή της στο Telegram επικαλείται μέχρι και τον… Μίκη Θεοδωράκη για να την «πει» στον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προδίδει την Ελληνική αντίσταση.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» είπε η Ζαχάροβα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!» κατέληξε η Ζαχάροβα.

To άρθρο Προκλητική Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση» – «Επιστράτευσε» μέχρι και… τον Μίκη Θεοδωράκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *