Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Μέσα σε δέκα χρόνια δώσαμε πάνω από 1,5 δισ. στο κράτος» DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Μέσα σε δέκα χρόνια δώσαμε πάνω από 1,5 δισ. στο κράτος»

Στο κρίσιμο στάδιο των απολογιών εισήλθε η δίκη που διενεργείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Folli Follie.

Η διαδικασία άρχισε με τον κατηγορούμενο ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο ο οποίος κατηγορείται για πέντε κακουργηματικές πράξεις μεταξύ των οποίων για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο κατηγορούμενος στην έναρξη της απολογίας του είπε πως περίμενε αυτήν την ημέρα πέντε χρόνια και πρόσθεσε πως το τεκμήριο αθωότητας του έγινε «κουρέλι» από μερίδα του Τύπου.

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πως και πως. Επί πέντε χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά» είπε συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Αυτήν την πρώτη ημέρα της απολογίας του ο ιδρυτής της εταιρείας που κάθεται στο εδώλιο μαζί με τη σύζυγο του, τον γιο του και άλλα στελέχη της εταιρείας, αναφέρθηκε, κυρίως, στην δημιουργία και την ανάπτυξη του στην Ασία και συγκεκριμένα στο Χονγκ Κονγκ. Μέσα σε μία δεκαετία όπως τόνισε η εταιρεία του είχε δώσει πάνω από 1,5 δις στο ελληνικό κράτος και εξήγησε πως εισήχθη στο χρηματιστήριο διότι πληρούσε τις προϋποθέσεις.

«Μπήκαμε με το σπαθί μας» είπε ο Δ. Κουτσολιούτσος και εξήγησε πως εταιρία αναπτύχθηκε και στο εξωτερικό. «Είχαμε κάνει μία εταιρία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά», τόνισε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τρόπο που επέλεξαν το Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. «Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως», είπε ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργήματα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαρτίου. 

To άρθρο Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Μέσα σε δέκα χρόνια δώσαμε πάνω από 1,5 δισ. στο κράτος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *