Ουκρανία: Διπλό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σκορπίζει τον θάνατο στην Οδησσό DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ουκρανία: Διπλό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σκορπίζει τον θάνατο στην Οδησσό

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα είχε σήμερα ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 46 να τραυματιστούν στην Οδησσό, πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολέχ Κιπέρ.

«Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό είχε αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κάτοικοι, ένα μέλος πληρώματος ασθενοφόρου και ένας διασώστης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι 46 ακόμα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων επτά εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Κιπέρ, το μέλος του πληρώματος και ο διασώστης σκοτώθηκαν από δεύτερο πύραυλο αφού έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν στο αρχικό πλήγμα.

Δέκα ιδιωτικές κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές στην επίθεση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Η Οδησσός, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας, αποτελεί εδώ και καιρό στόχο ρωσικών επιθέσεων.

«Η ρωσική τρομοκρατία στην Οδησσό είναι ένδειξη αδυναμίας του εχθρού, που μάχεται κατά των Ουκρανών αμάχων σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο δικό του έδαφος», ανέφερε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, σε ανάρτηση στο Telegram.

To άρθρο Ουκρανία: Διπλό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σκορπίζει τον θάνατο στην Οδησσό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *