Πούτιν: Η Ουκρανία με επιθέσεις σε αμάχους θέλει να διαταράξει τις ρωσικές εκλογές DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Πούτιν: Η Ουκρανία με επιθέσεις σε αμάχους θέλει να διαταράξει τις ρωσικές εκλογές

Για διατάραξη της διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών κατηγόρησε την Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα Παρασκευή (15/3/2024), με αφορμή τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και για προσπάθεια, όπως είπε, διείσδυσης των ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικά έδαφος, χωρίς επιτυχία.

«Η Ουκρανία επιχειρεί να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες την πρώτη μέρα των προεδρικών εκλογών», είπε ο Πούτιν. Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν διεμήνυσε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες και απείλησε με αντίποινα για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα το πρωί ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν χθες ουκρανική προσπάθεια διασυνοριακής επίθεσης στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα, δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας που ελέγχεται από την Ρωσία.

Σύμφωνα την επιτροπή, ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί άκυρα.

To άρθρο Πούτιν: Η Ουκρανία με επιθέσεις σε αμάχους θέλει να διαταράξει τις ρωσικές εκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *