Ο Χρήστος Βολικάκης λέει ότι δεν γνωρίζει καν την ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός – «Προκαλεί εντύπωση ο επανέλεγχος 8 χρόνια μετά» DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ο Χρήστος Βολικάκης λέει ότι δεν γνωρίζει καν την ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός - «Προκαλεί εντύπωση ο επανέλεγχος 8 χρόνια μετά»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Χρήστος Βολικάκης μέσω του δικηγόρου του, σχετικά με το ότι βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία -σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI)- σε δείγμα που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το 2016.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε πως σε επανέλεγχο δείγματος που είχε δώσει ο Χρήστος Βολικάκης στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016 -και πιο συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου- Έλληνας αθλητής βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Τώρα, ο δικηγόρος του Αναστάσιος Ντούγκας αναφέρει πως ο Χρήστος Βολικάκης αναφέρει πως ο αθλητής δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την συγκεκριμένη ουσία και πως δεν την γνωρίζει καν.

Επίσης αναφέρει πως προκαλούν ερωτήματα το ότι έγινε επανέλεγχος του δείγματος 8 ολόκληρα χρόνια μετά, ενώ τότε είχε βρεθεί αρνητικό. Ξεκαθαρίζει πως ο Χρήστος Βολικάκης θα κινηθεί νομικά για την δικαίωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο εντολέας μου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το έτος 2016 ,στο άθλημα της ποδηλασίας-σπριντ, στο οποίο κατετάγη 12ος σε σειρά. Μετά το πέρας του αγώνα και συγκεκριμένα την 16.8.2016, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, τον κάλεσε για να παράσχει δείγμα (ούρα) σε δειγματοληπτικό έλεγχο ,για να ελεγχθεί από την Επιτροπή. Πράγματι, κατά την ημερομηνία εκείνη παρείχε το σχετικό υλικό για το δείγμα, από το οποίο προέκυψαν δύο κωδικοί   δειγμάτων και το αποτέλεσμα του ελέγχου ηταν αρνητικό.

 Την 01.03.2024 ο εντολέας μου έλαβε, εξ απήνης, την σχετική επιστολή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λογαριασμό   της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η  οποία τον ενημέρωνε  ότι σε επανέλεγχο του πρώτου δείγματος το οποίο τότε(2016) είχε παράσχει ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του!

Η ουσία που αναφέρεται στην σχετική επιστολή, είναι μία ουσία την οποία ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και την οποία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει!

Ο εντολέας μου από την αρχή της πορείας του και έως σήμερα, ως αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, ενστερνιζομενος τις αξίες του αθλητισμού, δεν έλαβε ποτέ καμία ουσία που θα ενίσχυε τις επιδόσεις του, ακριβώς επειδή η κάθε επίδοση αποτελεί τεράστιο προσωπικό σωματικό και πνευματικό του κόπο και προσπάθεια. Επίσης, προξενεί εντύπωση ότι έγινε επανέλεγχος του  συγκεκριμένου δείγματός μετά από σχεδόν 8 ολόκληρα έτη από την δειγματοληψία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η θέση που κατέλαβε τότε δεν ήταν καν κοντά στις θέσεις μεταλλίων! Μάλιστα, την ημέρα της δειγματοληψίας, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μου, παγκόσμιου φήμης ποδηλάτης, δηλώνει πλήρη  άγνοια αναφορικά  τόσο με τον τύπο της ουσίας που φαίνεται να ανιχνεύθηκε στον έλεγχο όσο και με τον τρόπο που μπορεί να βρέθηκε εκεί, δεδομένου  του γεγονότος ότι ουδέποτε έχει  λάβει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοια ουσία, πόσο μάλλον κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. 

Έχει δε ζητήσει ήδη το άνοιγμα και την ανάλυση του έτερου δείγματος, το οποίο είχε ληφθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, την ίδια ημέρα. Ο κος Βολικακης, έχει περάσει άπειρους ελέγχους στην ποδηλατική του καριέρα, σε όλα τα μέρη του κόσμου καθως και αιφνίδιους ελέγχους αλλά και μετά από αγώνες ελεγχόταν κάθε μέρα για συνεχόμενες 4 ημέρες. Έχει, με βάση το νόμο, όλα αυτά τα χρόνια ηλεκτρονικό – βιολογικό διαβατήριο και του λαμβάνουν δείγμα ούρων και αίματος. Κατά το διάστημα αυτό δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή. Μετα από τόσα χρόνια λοιπόν, το έτος 2024, βρέθηκαν να του πουν ότι είχε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του!  Επίσης, έχουμε ζητήσει να ανοιχτεί το δεύτερο δείγμα. Ο κος Βολικακης θα κινηθεί νομικά για την δικαίωση του, γιατί είναι απορίας άξιο πώς μετά από 8 χρόνια συμβαίνουν όλα αυτά. Τέλος, δηλώνω ως συνήγορος του ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την δικαίωση του κ. Βολικάκη και για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται.

Στην διάθεση σας».

Ο δικηγόρος Αναστάσιος Ντούγκας

 

To άρθρο Ο Χρήστος Βολικάκης λέει ότι δεν γνωρίζει καν την ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός – «Προκαλεί εντύπωση ο επανέλεγχος 8 χρόνια μετά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *