«Η δολοφονία έγινε από την πλευρά που δεν είχε οπτική επαφή» λέει η δικηγόρος του φρουρού που είχε βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

«Η δολοφονία έγινε από την πλευρά που δεν είχε οπτική επαφή» λέει η δικηγόρος του φρουρού που είχε βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Στην εκπομπή Live News μίλησε ο Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του φρουρού ο οποίος είχε βάρδια στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ (01/04/2024) που έγινε η γυναικοκτονία.

Η δικηγόρος προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και κυρίως γιατί ο φρουρός δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές προκειμένου να την προστατεύσει;

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό μου μετέφερε είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που έκανε είναι να αφοπλίσει τον δράστη καθώς είχε την διάθεση να τραυματίσει και άλλους. Μπροστά του αυτοτραυματίστηκε. Δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν τα είχε δεχτεί ποτέ. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό; Τις επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο φρουρός

Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή  είναι ο φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο χθες (2/4/24) έγινε η δολοφονία της 28χρονης κοπέλας.

Το όνομα του 48χρονου αστυνομικού από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου έγινε η δολοφονία, το 2014 μπλέχτηκε σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Έτσι, ο αστυνομικός πρωτόδικα καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή. Το αρχηγείο της αστυνομίας τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο 48χρονος προσέφυγε στο Εφετείο ωστόσο το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και φυλακίστηκε για 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα  αποφυλακίστηκε και στη συνεχεία έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία.

Ο φάκελος του παρέμεινε ανοιχτός ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

To άρθρο «Η δολοφονία έγινε από την πλευρά που δεν είχε οπτική επαφή» λέει η δικηγόρος του φρουρού που είχε βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *