Τουρκία: Στον υποψήφιο του φιλοκουρδικού κόμματος DEM ο δήμος του Βαν DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Τουρκία: Στον υποψήφιο του φιλοκουρδικού κόμματος DEM ο δήμος του Βαν

Τη νίκη του υποψηφίου του φιλοκουρδικού κόμματος στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας αναγνώρισε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή κάνοντας δεκτή την ένταση του DEM σήμερα Τετάρτη (3.4.24).

Ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού DEM, Αμπντουλάχ Ζεϊντάν, εξελέγη στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής με ποσοστό 55,51% έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Αμπντουλαχάτ Αρβάς, που έλαβε το 27,15% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας είχε ακυρώσει την εκλογή του Ζεϊντάν αποφασίζοντας να ανακηρύξει δήμαρχο τον υποψήφιο του AKP.

Η απόφαση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην επαρχία Βαν. Στις διαμαρτυρίες χθες Τρίτη σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και της αστυνομίας και το κλίμα εξακολουθεί να είναι τεταμένο και σήμερα Τετάρτη.

Η διοίκηση της επαρχίας Βαν με απόφασή της απαγόρευσε από σήμερα και για 15 ημέρες όλες τις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες, συλλογή υπογραφών και διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Ανάλογες απαγορεύσεις επιβλήθηκαν και στον γειτονικό νόμο του Μπίτλις, ενώ στην περιοχή Περβάρι του επίσης γειτονικού νομού Σίιρτ η νομαρχία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στο Περβάρι.

To άρθρο Τουρκία: Στον υποψήφιο του φιλοκουρδικού κόμματος DEM ο δήμος του Βαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *