Συντάξεις: Έρχονται εισφορές αλληλεγγύης στα όρια κάθε εισοδηματικής κλίμακας DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Συντάξεις: Έρχονται εισφορές αλληλεγγύης στα όρια κάθε εισοδηματικής κλίμακας

Δύο θα είναι οι βασικές ρήτρες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στις εισφορές αλληλεγγύης συνταξιούχων από πλευράς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Εργασίας, η πρώτη ρήτρα είναι η αναμόρφωση των εν λόγω εισφορών στα πρότυπα της φορολόγησης εισοδήματος μέσω οριακών φορολογικών συντελεστών.

Η δεύτερη ρήτρα είναι να προκύψει κέρδος για όσο το δυνατόν περισσότερους συνταξιούχους από τη νέα αρχιτεκτονική των εν λόγω εισφορών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές του newsit.gr ανέφεραν πως “η βασική προτεραιότητα του σχεδιασμού είναι να διορθωθεί η στρέβλωση στην αρχιτεκτονική της ΕΑΣ”.

“Βασικός άξονας της ανάλυσης είναι η αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) στα πρότυπα της φορολόγησης εισοδήματος μέσω οριακών φορολογικών συντελεστών”, τονίζουν.

Αυτό σημαίνει πως “κάθε συντελεστής να εφαρμόζεται στο αντίστοιχο εισοδηματικό κλιμάκιο και όχι στο σύνολο της σύνταξης (σ.σ. όπως ισχύει από το 2011 έως και σήμερα)”.

“Το ποιοι θα είναι αυτοί οι φορολογικοί συντελεστές και το ποια θα είναι τα αντίστοιχα κλιμάκια εξαρτάται από τα αποτελέσματα της ανάλυσης μας, καθώς σκοπός είναι να επωφεληθούν αναλογικά όσο το δυνατόν περισσότεροι συνταξιούχοι ελέγχοντας τη δημοσιονομικη επιβάρυνση”, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

To άρθρο Συντάξεις: Έρχονται εισφορές αλληλεγγύης στα όρια κάθε εισοδηματικής κλίμακας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *