Κυκλοφοριακό χάος λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Σουηδία DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Κυκλοφοριακό χάος λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Σουηδία

Παρέλυσαν σήμερα Τετάρτη (3.4.24) αρκετοί αυτοκινητόδρομοι στη νότια Σουηδία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης τη νύχτα που πέρασε, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους για περισσότερες από 10 ώρες.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με ανοιξιάτικο καιρό, η Σουηδία βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα ψύχους και έντονες χιονοπτώσεις, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Καθώς πλήθαιναν οι αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς, ο υπουργός Υποδομών Αντρέας Κάρλσον υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από συνάντηση με ομολόγους του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ο Κάρλσον είπε πως «τα χειρότερα πέρασαν» και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στους περισσότερους οδικούς άξονες. Κάλεσε επίσης τους αυτοκινητιστές που είχαν βάλει ήδη θερινά ελαστικά στα οχήματά τους, να μην κυκλοφορούν σε χιονισμένους δρόμους «για κανέναν λόγο».

Έκανε ειδική αναφορά σε οδηγούς φορτηγών που δεν διαθέτουν «κατάλληλα ελαστικά», επισημαίνοντας ότι ακινητοποιημένα «βαρέα οχήματα» ευθύνονταν σε πολλές περιπτώσεις για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου το τελευταίο 24ωρο.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι έφταιξε, αλλά είναι «προφανές» ότι η συντήρηση του οδικού δικτύου μπορεί να βελτιωθεί, συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών της Σουηδίας.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί φορτηγών επέκριναν την κυβέρνηση για την ευθύνη που τους καταλόγισε αναφορικά με το κυκλοφοριακό χάος, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδράνεια. «Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε διακοπές του Πάσχα;» διερωτήθηκε η Λένα Χάλενγκρεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

To άρθρο Κυκλοφοριακό χάος λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Σουηδία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *