Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης αρπάχτηκαν για τα απογευματινά χειρουργεία DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης αρπάχτηκαν για τα απογευματινά χειρουργεία

Νέα σύγκρουση είχαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης για τα απογευματινά χειρουργεία.

Οι τόνοι ανάμεσά τους ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδης λέγοντας πως στα προγράμματα του Υπουργείου δεν αναφέρονται πουθενά τα χρήματα που αναμένεται να δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα δωρεάν χειρουργεία

Αφορμή για την σφοδρή αυτή σύγκρουση ανάμεσά τους στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ήταν η αναφορά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη πως μετά το Πάσχα θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν τα έξοδα των απογευματινών χειρουργείων με δαπάνες που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Σήμερα τα απογευματινά λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα, όποιος ασθενείς θέλει, μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Μετά (σ.σ. το Πάσχα) αυτόν που περιμένει περισσότερο, θα του λέμε «θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης;»», δήλωσε συγκεκριμένα.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είπε: «Λέτε για τα απογευματινά χειρουργεία, έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία (σ.σ. που κάνουν απογευματινά χειρουργεία) δεν είναι 100 είναι 25. Εκεί υπάρχει κώλυμα. Δεύτερον, έχω μπροστά μου το 1,5 δισ. ευρώ τα προγράμματα για το υπουργείο Υγείας. Πού είναι τα λεφτά; Σε ποιο υποπρόγραμμα θα μπει αυτό το πράγμα; Δεν το έχετε ούτε ως γενικό τίτλο»

«Αυτά που ακούω από τον κ. Πολάκη, είναι αδιανόητα. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω. Αν δεν εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, τότε θα πάει από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων», ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας, με το κλίμα στην αίθουσα της Βουλής να ηλεκτρίζεται σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση. «Μας λες ψέματα, λες ψέματα», φώναξε ο Παύλος Πολάκης

Στη συνέχεια η αντιπαράθεση εξελίχθηκε ως εξής:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το τεχνικό χαρτί έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο (…) Προ ολίγου μας κατηγόρησε ο άνθρωπος αυτός ότι λέμε ψέματα.
Παύλος Πολάκης: Μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Άντε από ‘δώ»
Παύλος Πολάκης: «Όταν θα εγκριθεί, τότε να μας το πεις. Όταν θα είμαι εδώ, δεν μπορείς να κοροϊδεύεις»

Άδωνις Γεωργιάδης: “Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν, όσο κι αν Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ εύχονται το αντίθετο”

Λίγο αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη για «ασύστολα ψεύδη».

Έδωσε δε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τα αιτήματα που έχει καταθέσει το υπουργείο Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφορικά με τα 55.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

 

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης αρπάχτηκαν για τα απογευματινά χειρουργεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *