ΗΠΑ: Παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μετά από διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και όχι στον ΟΗΕ DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

ΗΠΑ: Παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μετά από διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και όχι στον ΟΗΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ένα παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ και όχι στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, αυτό εξετάζουμε επί του παρόντος, και όχι στον ΟΗΕ», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα ασκούσαν βέτο σε μια τέτοια πρόταση.’

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν επισήμως την Τρίτη τη διαδικασία για να γίνουν πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ, μια διαδικασία με αβέβαιη έκβαση την οποία όμως θεωρούν απαραίτητη απέναντι στην ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον έχει “δεσμευτεί ενεργά”, παρά τον πόλεμο στη Γάζα, υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους συνοδευόμενου από “εγγυήσεις ασφαλείας” για το Ισραήλ.

Σε επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία απευθυνόταν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ ανακοινώνει, “έπειτα από αίτημα των Παλαιστινίων ηγετών” ότι επαναλαμβάνει το αίτημα αυτό που χρονολογείται από το 2011 και καλεί το Συμβούλιο να το εξετάσει “τον Απρίλιο του 2024”.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ από το 2012, αλλά προσδοκούν να γίνουν πραγματικό κράτος μέλος του ΟΗΕ.

To άρθρο ΗΠΑ: Παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μετά από διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και όχι στον ΟΗΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *