H ΝΔ πατάει «γκάζι» στην συσπείρωση: Ένα βήμα πριν το ευρωψηφοδέλτιο ο Φρέντι Μπελέρης DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

H ΝΔ πατάει «γκάζι» στην συσπείρωση: Ένα βήμα πριν το ευρωψηφοδέλτιο ο Φρέντι Μπελέρης

«Πατάει γκάζι» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στον Απρίλιο με περιοδείες ανά τη χώρα, οι οποίες θα γίνουν πιο εντατικές και στοχευμένες μετά το Πάσχα, στον τελευταίο μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές.

Το βλέμμα προς το παρόν στρέφεται στο επετειακό Συνέδριο της Ν.Δ., που ξεκινά την Παρασκευή, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί, επίσης με παρέμβαση του, την Κυριακή κάνοντας ένα «διάλειμμα» από τις Ευρωεκλογές.

Μετά τις επισκέψεις του τις τελευταίες ημέρες σε Καλάβρυτα και Μοσχάτο, ο Πρωθυπουργός, στις αρχές της εβδομάδας ξεκινά νέο γύρο περιοδειών, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο, ένα τουριστικό και συνάμα ακριτικό νησί.

Με το βλέμμα δεξιά της ΝΔ

Όπως και στις εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, καταρχάς στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κόμματα δεξιά της, όπως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού, αποτυπώνονται να αναπτύσσουν δυναμική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά τα κόμματα δεξιά της, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Pulse (Skai), προσεγγίζουν το 20%, ένα ποσοστό που ανησυχεί και κινητοποιεί την κυβερνητική παράταξη, η οποία πάντως σήμερα, με ποσοστό 33% διατηρεί την απόσταση των 18 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επανέρχεται στη δεύτερη θέση.

Συγκεντρώνει ποσοστό 15%, αφήνοντας στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,5%.  Η Ελληνική Λύση κάνει την έκπληξη και προηγείται με 9% του ΚΚΕ που συγκεντρώνει ποσοστό 8,5%.

Το «στοίχημα» της Θεσσαλίας

Ένας ακόμη βασικός σταθμός στο προεκλογικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού αναμένεται να είναι και η Θεσσαλία, με στόχο τη συσπείρωση και την ανάδειξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ντάνιελ», και τη στήριξη όσων υπέστησαν ζημιές.

Από τον κάμπο, θα απευθυνθεί ιδιαίτερα στους αγρότες, θέτοντας το δίλημμα… ποια πολιτική δύναμη μπορεί να διαπραγματευτεί προς όφελος τους στην Ευρώπη και να διεκδικήσει βελτιώσεις στην υπό αναθεώρηση Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.).

Στον «χορό» των περιοδειών θα μπουν τον τελευταίο μήνα εντατικά και οι υπουργοί, με στοχευμένες επισκέψεις.

Μετά το συνέδριο και το αργότερο ως τις 14 Απριλίου, θα ανακοινωθεί και το σύνολο του “γαλάζιου” ευρωψηφοδελτίου.

Θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρης…;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη του στην ευρωλίστα της Ν.Δ..

Οι συζητήσεις με την οικογένεια του φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και ο ίδιος να είναι απόλυτα θετικός.

Πρόκειται για μία υποψηφιότητα με υψηλό συμβολισμό, καθώς η πιθανή εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταστήσει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο θα μπορεί να καθορίσει τις Ευρω- αλβανικές σχέσεις σε σημαντικό βαθμό. Το να παραμένει στη φυλακή, παράνομα, ένας ευρωβουλευτής, υψώνει τεράστια εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

To άρθρο H ΝΔ πατάει «γκάζι» στην συσπείρωση: Ένα βήμα πριν το ευρωψηφοδέλτιο ο Φρέντι Μπελέρης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *