Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσική επιδρομή στο Χάρκοβο DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσική επιδρομή στο Χάρκοβο

Επίθεση στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (04.04.2024) οι ρωσικές δυνάμεις. 

Από την ρωσική επίθεση, τέσσερις από αυτούς, ανάμεσά τους τρεις εργαζόμενοι στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, σκοτώθηκαν όταν έγινε «δεύτερο»  – επαναληπτικό – χτύπημα σε τοποθεσία που είχε χτυπηθεί ήδη, σε «πυκνοκατοικημένη συνοικία» της μεγαλούπολης, ανέφερε ο δήμαρχός της Ιχόρ Τερέχοφ.

Χωριστό πλήγμα σε «κατοικημένη συνοικία» στοίχισε τη ζωή σε πέμπτο άνθρωπο, πρόσθεσε ο αιρετός μέσω Telegram.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ έκανε λόγο για «τουλάχιστον τέσσερα» πλήγματα της Ρωσίας στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο κ. Τερέχοφ έκανε λόγο για επιδρομή με drones, κατ’ αυτόν ιρανικής κατασκευής, τύπου Σαχίντ.

Ουκρανικές πόλεις γίνονται σχεδόν κάθε νύχτα στόχος ρωσικών επιδρομών και η πόλη Χάρκοβο (βορειανατολικά), πολύ κοντά στα σύνορα, είναι ανάμεσα σε αυτές που υφίστανται τις περισσότερες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν σταματούν να πιέζουν τους συμμάχους της χώρας στη Δύση να τους προμηθεύσουν με περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ειδικά συστήματα Patriot.

Ωστόσο ειδικά η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια έχει μειωθεί σημαντικά, κατά αμερικανικές πηγές ιδίως εξαιτίας της εναντίωσης Ρεπουμπλικάνων προσκείμενων στον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέχισή της. Το πακέτο χρηματοδότησης 60 δισεκ. δολαρίων που έχει ζητήσει να εγκριθεί ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει καν τεθεί σε συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχει το GOP.

To άρθρο Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσική επιδρομή στο Χάρκοβο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *