Τρεις νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Ιράν DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Τρεις νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Ιράν

Μετά από νυχτερινές τρομοκρατικές επιθέσεις βρέθηκαν σήμερα τρεις νεκροί στο Ιράν. Η μία από τις επιθέσεις είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα σε επαρχιακή πόλη. 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στο αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα (04.04.2024) κρατικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Τρία μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης έπεσαν μάρτυρες σε νυχτερινές τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Ρασκ και στην Τσαμπαχάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, είπε ο Αλιρεζά Μαρχαματί, αντικυβερνήτης της επαρχίας, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Μια από τις επιθέσεις είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα υπ’ αριθμόν 11 της πόλης Τσαμπαχάρ και στοίχισε τη ζωή στον υποδιευθυντή του, κατά την ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε ότι αρκετοί από τους δράστες επίσης σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το IRIB, την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Τζάις αλ Αντλ («Στρατός της Δικαιοσύνης» στα αραβικά), η οποία έχει τη βάση της στο Πακιστάν.

Η παράταξη αυτή σουνιτών ανταρτών, που σχηματίστηκε το 2012, έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις στην ιρανική επικράτεια τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από το —κατά πλειονότητα σιιτικό— Ιράν, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, η Τζάις αλ Αντλ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Ρασκ η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Στα μέσα Ιανουαρίου, το Ιράν προχώρησε σε αεροπορική επιδρομή εναντίον του αρχηγείου της παράταξης αυτής στο έδαφος του Πακιστάν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων MEHR.

Η Τεχεράνη και το Ισλαμαμπάντ αλληλοκατηγορούνται συχνά πως επιτρέπουν σε οργανώσεις ανταρτών να χρησιμοποιούν το έδαφος της μιας για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της άλλης χώρας.

Την Τζάις αλ Αντλ σχημάτισαν αυτονομιστές Βελούχοι.

Η εθνική μειονότητα με κάπου 10 εκατομμύρια μέλη, κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους, είναι παρούσα στο Ιράν, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

To άρθρο Τρεις νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Ιράν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *