Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο στο ίδιο τμήμα και με έδιωξαν» DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο στο ίδιο τμήμα και με έδιωξαν»

Οργή έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου 28χρονη έπεσε νεκρή από επίθεση του συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί στο τμήμα Αγίων Αναργύρων δείχνουν αμέλεια προς γυναίκες θύματα κακοποίησης, όπως και έγινε στην περίπτωση της νέας γυναικοκτονίας με θύμα την 28χρονη Κυριακή.

Στο MEGA μίλησε μία γυναίκα, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της, και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιέγραψε τα όσα έγινα όταν πήγε στο Α.Τ.

«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».

Η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, περιέγραψε ένα περιστατικό, όπου η ίδια χρειάστηκε να φυγαδεύσει στο παρελθόν μία πελάτισσά της.

«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά. Έχει τύχει να οργανώσω της φυγάδευση γυναίκας από τη επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι».

To άρθρο Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο στο ίδιο τμήμα και με έδιωξαν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *