Το μήνυμα Μητσοτάκη για το bullying και το προσωπικό του βίωμα: «Να σπάσουμε τη σιωπή» DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το bullying και το προσωπικό του βίωμα: «Να σπάσουμε τη σιωπή»

Για την προσωπική του εμπειρία στο σχολείο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη βία και το bullying στα σχολεία, ενώ σημείωσε πως και αυτός βίωσε κάποια περιστατικά στα σχολικά χρόνια του.

«Να σπάσουμε τη σιωπή, δεν είναι μαγκιά να σπάσουμε τον άλλο ξύλο και να καταφέρουμε να αισθάνεται ο θύτης απομονωμένος. Τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το bullying στα σχολεία.

«Υπάρχουν όρια, τα οποία όταν ξεπερνιούνται, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Πρέπει να το καταλάβουμε, να το ενστερνιστούμε και αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας» συνέχισε και σημείωσε πως τα περιστατικά βίας στα σχολεία «αυξάνονται, γιατί πλέον δηλώνονται, έχει ο άλλος το θάρρος πλέον να μιλήσει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα δικά του σχολικά χρόνια λέγοντας: «Και μένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο, ήταν αστείο, ήταν χαβαλές τότε και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα τότε. Δεν τους δίναμε τόση μεγάλη σημασία, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν, τους τραυμάτισαν, τραύματα που μπορούν να αφήσουν κατάλοιπα. Τώρα ξέρουμε περισσότερα πια».

To άρθρο Το μήνυμα Μητσοτάκη για το bullying και το προσωπικό του βίωμα: «Να σπάσουμε τη σιωπή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *