Συζητήσεις με τον Ντέιβιντ Κάμερον για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριντα πραγματοποίησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων να υποστηρίξουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία.

Η συνάντηση του Κάμερον με τον Τραμπ έγινε στην αρχή ενός ταξιδιού στην Ουάσινγκτον κατά το οποίο ο Βρετανός αναμένεται να συναντηθεί με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, καθώς και με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν με αντικείμενο συζήτησης την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένας Ρεπουμπλικάνος από τη Λουιζιάνα, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προκηρύξει ψηφοφορία για τη νέα χρηματοδότηση εθνικών μέτρων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις παλεύουν με ολοένα και πιο σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών και οι καθυστερήσεις στις προμήθειες βλημάτων πυροβολικού από τους συμμάχους -ιδίως τις ΗΠΑ- έχουν αφήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας να υπολείπονται έως και έξι προς ένα έναντι των ρωσικών.

Ο Τραμπ, ο οποίος θέλει να πάρει την εκλογική ρεβάνς με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, έχει εκφράσει εδώ και καιρό σκεπτικισμό για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία και έχει προτείνει να δοθούν στη χώρα δάνεια αντί για άμεση χρηματοδότηση.

Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υπήρξε άλλος ένας κορυφαίος στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, υποστηρίζει ότι η αμερικανική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα της χώρας να συνεχίσει να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *