Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ σε 5 χρόνια, εκτιμά ο αρχηγός των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Η Ρωσία δεν παύει να διαψεύδει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να πείθει. Άλλωστε μόλις λίγες ώρες πριν την εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα διέψευδε κάθε σχετική πληροφορία ή κατηγορία.

Έτσι τα σενάρια για ένα πιθανό χτύπημα της Ρωσίας σε χώρα ή χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν και παίρνουν, με πιό πρόσφατο παράδειγμα τη δήλωση Γερμανού ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου που εκτίμησε ότι η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη στρατιωτικά να επιτεθεί σε χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε πέντε με οκτώ χρόνια, εάν επιλέξει να το κάνει, μόλις ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, με βάση τη δική μας ανάλυση, η Ρωσία (θα έχει) ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της σε έναν βαθμό που μια επίθεση στο έδαφος του ΝΑΤΟ θα είναι δυνατή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος Κάρστεν Μπρόιερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πολωνία.

«Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει, αλλά είναι πιθανό» δήλωσε αργά χθες  (17/4/2024) το βράδυ.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έχει προκαλέσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επανέλαβε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδια εναντίον οποιασδήποτε χώρας του ΝΑΤΟ, αν και είπε ότι μπορεί να καταρρίψει οποιαδήποτε μαχητικά F-16 τα οποία θα δώσει η Δύση στην Ουκρανία.

Από τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ, έξι έχουν σύνορα με τη Ρωσία: Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Η Ρωσία εμφανίζεται τώρα όλο και πιο πολύ να επικρατεί στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση χαρακτηρίζεται από έναν φθοροποιό πόλεμο χαρακωμάτων, όπως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έναν πόλεμο υψηλής τεχνολογίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Μόσχα αυτή τη στιγμή ελέγχει το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της Χερσονήσου της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014.

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία παράγει πολύ πολεμικό υλικό και δεν στέλνει όλο αυτό το υλικό στη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία… έτσι το 2029 πρέπει να είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας Μπρόιερ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια απειλή σε πέντε με οκτώ χρόνια».

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι οι αριθμητική δύναμη του στρατού είναι περίπου 800.000, ενώ τον Δεκέμβριο ο Πούτιν έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας να αυξήσουν το προσωπικό του κατά 170.000 φθάνοντας το 1.300.000.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *