Συνελήφθη στο Βατικανό ένας από τους πλέον καταζητούμενους στις ΗΠΑ – Είχε 3 μαχαίρια DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Συνελήφθη στο Βατικανό ένας από τους πλέον καταζητούμενους στις ΗΠΑ - Είχε 3 μαχαίρια

Η αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε έναν από τους πλέον καταζητούμενους δραπέτες των ΗΠΑ στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Ο δραπέτης είχε πάνω του 2 μαχαίρια.

Ο άνδρας που συνελήφθη στο Βατικανό είναι Μόιζες Τεγιάντα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «βίαιος» από τη μονάδα ερευνών της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. Περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων ατόμων στην πολιτεία.

Τη σύλληψη, που είχε μεταδοθεί αρχικά από την εφημερίδα La Repubblica, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο Τεγιάντα κίνησε τις υποψίες αστυνομικών που τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν επάνω του μαχαίρια με λάμες 20 εκατοστών.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν γεμάτη με προσκυνητές και τουρίστες καθώς την ημέρα εκείνη, την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος δεχόταν τον κόσμο σε ακρόαση. Δεν είναι σαφές αν ο Τεγιάντα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία και απαγωγή, συνιστούσε απειλή για τον ποντίφικα.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι έφτασε πρόσφατα στη Ρώμη από τη Μολδαβία, αφού προηγουμένως βρισκόταν για κάποιο διάστημα στην Ουκρανία. Δήλωσε στην αστυνομία ότι πήγε στην Ουκρανία το 2022 και πολεμούσε εναντίον των Ρώσων.

Οι ιταλικές αρχές αναμένουν τώρα από τις αντίστοιχες αμερικανικές να υποβάλουν αίτημα για την έκδοση του.

To άρθρο Συνελήφθη στο Βατικανό ένας από τους πλέον καταζητούμενους στις ΗΠΑ – Είχε 3 μαχαίρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *