Γαλλία: Η Λεπέν ζητά νέες βουλευτικές εκλογές εάν το κόμμα της έρθει πρώτο στις Ευρωεκλογές DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Γαλλία: Η Λεπέν ζητά νέες βουλευτικές εκλογές εάν το κόμμα της έρθει πρώτο στις Ευρωεκλογές

Με τις δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν αναμφίβολα πρώτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η Μαρίν Λεπέν ζητά νέες βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λεπέν μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». 

Σημειώνεται ότι η τελευταία «κυλιόμενη» έρευνα του Ifop-Fiducial που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον 29χρονο Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει το 32,5% των προθέσεων ψήφου και βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά από την παράταξη Μακρόν.

«Από τη στιγμή, που ο πρόεδρος Μακρόν υποστεί εκλογική ήττα θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ούτως ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», ανέφερε η Λεπέν. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μπαρντελά δήλωσε πως «όταν έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα, υπάρχει πρόβλημα, όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία». Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας, που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα, που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής».

To άρθρο Γαλλία: Η Λεπέν ζητά νέες βουλευτικές εκλογές εάν το κόμμα της έρθει πρώτο στις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *