ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κόσοβο DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κόσοβο

Το ΚΚΕ «καταδικάζει την απόφαση για την ένταξη στον οργανισμό του προτεκτοράτου του Κοσόβου, που έλαβε πρόσφατα η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από εισήγηση της Ντ. Μπακογιάννη (ΝΔ).

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η Η απόφαση αυτή, 25 χρόνια μετά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, έρχεται να προωθήσει τα αποτελέσματα αυτής της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια. Αποτελεί στάδιο στη σχεδιαζόμενη διεθνή αναγνώριση και αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού προτεκτοράτου του Κοσόβου» επισημαίνει ανακοίνωση του κόμματος.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο η στάση της αποχής που επέλεξαν ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, και ο Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) συνιστά συνενοχή. Συνδέεται με τις ευρωατλαντικές “παρωπίδες” τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι, όμως, μια κάκιστη “υπηρεσία” για τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων, όλων των λαών, που βιώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την απόσπαση και κατοχή εδαφών τους, όπως είναι και ο λαός της Κύπρου, που εδώ και 50 χρόνια βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ, όπως και πριν 25 χρόνια, έτσι και σήμερα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, που ξαναμοιράζουν το γη, χαράσσοντας τα σύνορα με των λαών το αίμα και στις αποφάσεις τους, που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” του εθνικιστικού μίσους και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

To άρθρο ΚΚΕ: Καταδικάζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κόσοβο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *