Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή 19 Απριλίου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής παρουσιάζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στο γράφημά του για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού που αναμένεται από τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζει «το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα».

H ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα.

Με τους κόκκινους κύκλους επισημαίνουμε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Για παράδειγμα η Θεσσαλία θα κυμανθεί περίπου στα 40 με 60 χιλιοστά σε τοπικό επίπεδο με τα ανατολικότερα τμήματα αυτής να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τα 100 χιλιοστά κατά κανόνα όμως σε ορεινούς όγκους.

Σημειώστε ότι μια μέση ενδεικτική τιμή για το μήνα που διανύουμε είναι τα 35 περίπου χιλιοστά για τη Λάρισα και την Αγχίαλο.

Καλό βράδυ σε όλες και όλους!».

 

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Για κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου, προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Όπως αναφέρεται, βαρομετρικό χαμηλό την Παρασκευή στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και αργότερα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή
α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (νομός Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής, καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (νομός Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *