Απαλλάχθηκε και δεύτερος ένορκος από τη δίκη σε βάρος του DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ο δικαστής που προεδρεύει στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη απάλλαξε και δεύτερο ένορκο από τα καθήκοντά του, την ώρα που εισαγγελείς και συνήγοροι υπεράσπισης προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σώμα ενόρκων για μια από τις πιο πολύκροτες δίκες στην αμερικανική ιστορία.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο ένορκος στη δίκη του Τραμπ δεν είχε αποκαλύψει παλαιότερη εμπλοκή του με τον νόμο. Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν τον κάλεσε εκ νέου να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις και κατόπιν τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

Με την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα ο Μέρτσαν απάλλαξε άλλη μια ένορκο η οποία δήλωσε φοβισμένη επειδή διέρρευσαν στον Τύπο ορισμένα προσωπικά στοιχεία της.

Μετά τις δύο απαλλαγές, απομένουν μόνο πέντε από τους αρχικούς επτά ενόρκους που είχαν επιλεγεί. Το σώμα των ενόρκων πρέπει να αποτελείται από 12 τακτικά μέλη και έξι αναπληρωματικά. Ο Τραμπ είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην αμερικανική πολιτική σκηνή και σχεδόν οι μισοί από τους 192 πιθανούς ενόρκους που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να αποφανθούν αμερόληπτα για την ενοχή ή την αθωότητά του.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *