Στους 10 οι νεκροί από τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Κένυα – Νεκρός και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Στους 10 οι νεκροί από τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Κένυα - Νεκρός και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας, ο πτέραρχος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα, και άλλοι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σίνταρ της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Ουίλιαμ Ρούτο.

«Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνω τον θάνατο του πτεράρχου Φράνσις Ομόντι Ογκόλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν άλλοι εννέα στρατιωτικοί, ενώ επέζησαν δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο.

Ο 61χρονος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας προτού διοριστεί αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων στις 29 Απριλίου 2023 από τον πρόεδρο Ουίλιαμ Ρούτο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο πρόεδρος της Κένυας υπεραμύνθηκε της επιλογής του, απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον Ογκόλα ότι είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2022. «Βλέποντας το βιογραφικό του, έκρινα ότι ήταν ο καλύτερος» για το αξίωμα, είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ρούτο σε δημοσιογράφους

To άρθρο Στους 10 οι νεκροί από τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Κένυα – Νεκρός και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *