Βακάκης: Οι λόγοι πίσω από την συνεργασία της Jumbo με την Trade Estates DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Βακάκης: Οι λόγοι πίσω από την συνεργασία της Jumbo με την Trade Estates

Ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ανακοίνωσε την είσοδο της Jumbo στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates με 1% κατά την διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το έτος 2023.

Η απόφαση να συνεργαστεί με την Trade Estates του ομίλου Φουρλή είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, επισήμανε ο κ. Βακάκης, προσθέτοντας ότι εταιρείες αυτού του είδους δεν είναι τόσο ελκυστικές επί του παρόντος λόγω του γεγονότος ότι η απόδοσή τους είναι συνδεδεμένη με τα επιτόκια, αλλά μόλις αρχίσουν να ομαλοποιούνται οι συνθήκες με τα επιτόκια, τότε αυτές οι εταιρείες θα αποκτήσουν δυναμική.

Στην ερώτηση των αναλυτών για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Jumbo στα retail parks που αναπτύσσει η Trade Estates, ο κ. Βακάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την αποενοποίηση της Trade Estates η η διοίκηση της Fourlis έχει δεσμευθεί να προωθήσει στο β’ εξάμηνο του 2024 τη μείωση του ποσοστού της στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων κάτω από 50%. Αυτό θα δώσει και μια καθαρή εικόνα για την αξία της εισηγμένης. Υπολογίζεται πώληση ποσοστού περίπου 15% μέσω placement ή carve out μετοχών ή μικτού μοντέλου, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο επικεφαλής του ομίλου, Βασίλης Φουρλής. Επίσης, το έσοδο από την σχεδιαζόμενη διάθεση μετοχών της Trade Estates θα κατευθυνθεί σε περαιτέρω μείωση δανεισμού.

To άρθρο Βακάκης: Οι λόγοι πίσω από την συνεργασία της Jumbo με την Trade Estates δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *