Ελληνικό: Οι οικιστικές αναπτύξεις γεμίζουν τα ταμεία της Lamda Development DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ελληνικό: Οι οικιστικές αναπτύξεις γεμίζουν τα ταμεία της Lamda Development

Ανάρπαστες έχουν γίνει οι οικιστικές αναπτύξεις της Lamda Development στο Ελληνικό, καθώς οι προπωλήσεις τους έχουν φέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Lamda Development από τις πωλήσεις στο Ελληνικό μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2024 ανήλθαν στα 641 εκατ. ευρώ, με τα 537 εκατ. ευρώ από αυτά να αφορούν τις εισπράξεις από τις κατοικίες. Την ώρα που μέχρι το τέλος του 2024, η εταιρεία προσδοκά έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κατά τη χθεσινή (18.4.2024) ενημέρωση των αναλυτών, η εταιρεία προκειμένου να έχει περισσότερα έσοδα, πριν από μία εβδομάδα, έβγαλε σε διαγωνισμό πέντε νέα οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ. για τα οποία υπήρξαν μάλιστα προσφορές και το τίμημα πώλησής τους θα ανέρχεται πάνω από 2.000 ευρώ το τ.μ.

Αν μάλιστα στεφτεί με επιτυχία ο εν λόγω διαγωνισμός, η Lamda σκέφτεται να προχωρήσει και σε άλλες πωλήσεις οικοπέδων, με σκοπό να αυξήσει τη ρευστότητά της.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις 300 πολυτελείς κατοικίες του παραλιακού μετώπου που έχουν ξεπουλήσει. Για το Riviera Tower μάλιστα δήλωσε ότι έχει φτάσει ήδη στον δεύτερο όροφο, ενώ πιθανότατα μέχρι τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει αγγίξει τα 78 μέτρα.

Στις κατοικίες The Cove Residences ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, καθώς και οι εκσκαφές στο σύνολο των 4 οικοπέδων. Στα οικόπεδα 5-6 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης θεμελίωσης, ενώ στο οικόπεδο 6 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας ισογείου. Στα οικόπεδα 7-8 βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης.

Τα condos βρίσκονται στο στάδιο θεμελίωσης και μέχρι τα τέλη του Ιουνίου με αρχές Ιουλίου τουλάχιστον οι δέκα από τις 15 βίλες θα έχουν φτάσει στον πρώτο όροφο.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και την νέα οικιστική γειτονιά, το Little Athens, λέγοντας ότι από τις πρώτες προπωλήσεις των 243 διαμερισμάτων, από τα συνολικά 1.171 που θα δημιουργηθούν, έχουν ήδη εξασφαλιστεί δυνητικά έσοδα ύψους 517 εκατ. ευρώ.

Η γειτονιά Little Athens σχεδιάζεται στο τμήμα του ακινήτου που γειτνιάζει με την περιοχή του Αλίμου, πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος. Θα περιλαμβάνει 10 οικοδομικά τετράγωνα κι εκτός από τα διαμερίσματα θα φιλοξενούνται και 100 καταστήματα για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Για την κατασκευαστική αγορά ο ίδιος σχολίασε ότι υπάρχουν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, λόγω κυρίως της έλλειψης εργατικού δυναμικού, αλλά τόνισε ότι η πρόοδος των οικιστικών έργων είναι φανερή.

Στη χθεσινή παρουσίαση αναλύθηκαν και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που σημείωσαν τα τέσσερα malls ( The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Golden Hall, Designer Outlet Athens) της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 18%, σε 81 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Το 2023 μάλιστα ήταν το πρώτο πλήρες έτος ενσωμάτωσης των επιδόσεων του Designer Outlet Athens, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να εκτιναχθούν κατά 145%, σε 9,1 εκατ. ευρώ, από 3,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι θετικές επιδόσεις των εμπορικών κέντρων του ομίλου οφείλονται και στην κατά 24% αύξηση των συνολικών εσόδων από μισθώματα.

Πάντως, ο κ. Αθανασίου δεν προσδιόρισε πότε θα περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου η Lamda Malls, δηλώνοντας ότι είναι στα σχέδια της εταιρείας αλλά πρέπει να προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.

To άρθρο Ελληνικό: Οι οικιστικές αναπτύξεις γεμίζουν τα ταμεία της Lamda Development δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *