Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ άρχισε τα αντίποινα – Χτύπησε εγκατάσταση στο Ιράν DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ άρχισε τα αντίποινα – Χτύπησε εγκατάσταση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν ξεκινώντας τα αντίποινα για την επίθεση του περασμένου Σαββάτου. Επίσης εκρήξεις έχουν αναφερθεί στη Συρία και το Ιράκ και στη Μέση Ανατολή έχει σημάνει συναγερμός.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Την ίδια ώρα το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

 

Το ιρανικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να εκτιμήσει την συγκεκριμένη κατάσταση.

Οι εμπορικές πτήσεις ανεστάλησαν σε πολλά ιρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MEHR, επικαλούμενο τις αερολιμενικές αρχές.

Ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Στο μεταξύ οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, είναι «απόλυτα ασφαλείς», διαβεβαίωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην περιοχή αυτή.

«Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λαθεμένες», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» του.

To άρθρο Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ άρχισε τα αντίποινα – Χτύπησε εγκατάσταση στο Ιράν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *