Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Κίνδυνος για πλημμύρες DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Κίνδυνος για πλημμύρες

Αλλάζει ολοκληρωτικά σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία να πέσει αισθητά. Υπάρχει μάλιστα κίνδυνος για πλημμύρες σε κάποιες περιοχές.

Η αλλαγή στον καιρό θα είναι πρόσκαιρη, ωστόσο, θα κάνει αισθητή την παρουσία της με τα φαινόμενα να είναι έντονα. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για πλημμύρες σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/4 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15.00) μέχρι ξημερώματα Σαββάτου (01.00-02.00) από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν: Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, βόρειο Ιόνιο, Θεσσαλία, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Σποράδες, Β. Εύβοια, Φθιώτιδα, Λέσβος, Χίος.

Σάββατο ξημερώματα μέχρι μεσημέρι (12.00) οι περιοχές στις οποίες θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι: Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική, Αν. Αιγαίο, Δωδεκάνησα.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε: Θεσσαλία, Κεντρική και ανατολική Μακεδονία (Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα) και ανατολικό Αιγαίο (Λέσβος, Χίος, Λήμνος, Σάμος, Ικαρία).

Στην Αττική δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα, αλλά θα βρέξει μετά το μεσημέρι με βελτίωση τη νύχτα.

To άρθρο Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Κίνδυνος για πλημμύρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *