Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή φέρνει απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια και άνοδο της τιμής του πετρελαίου DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή φέρνει απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια και άνοδο της τιμής του πετρελαίου

Οι επενδυτές φοβούνται μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Ο ιαπωνικός Nikkei διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα στις πρώτες συναλλαγές. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των ΗΠΑ υποχωρούν επίσης.

Μετά τις αναφορές για εκρήξεις στο Ιράν και την επίθεση από το Ισραήλ, οι επενδυτές στην Ασία αντέδρασαν αρχικά με φόβο. Ο κορυφαίος δείκτης της Ιαπωνίας, ο Nikkei, έχασε πάνω από 3%  στις πρώτες συναλλαγές. Ο δείκτης Topix της ευρύτερης αγοράς σημείωσε πτώση άνω του 2,5%.

Ο κορεατικός δείκτης μετοχών Kospi υποχώρησε επίσης κατά περισσότερο από 2%. Ωστόσο, άλλα χρηματιστήρια στην Ασία, όπως της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, ξεκίνησαν την ημέρα διαπραγμάτευσης με μικρές μόνο απώλειες. Το χρηματιστήριο της Σαγκάης, στο οποίο τείνουν να κυριαρχούν οι εξελίξεις εντός της Κίνας, διαπραγματεύτηκε αρχικά στο επίπεδο της προηγούμενης ημέρας.

Οι υποτιθέμενα ασφαλείς επενδύσεις, όπως ορισμένα νομίσματα και εμπορεύματα, είχαν ζήτηση. Το γεν σημείωσε άνοδο της αξίας του έναντι του δολαρίου, πιθανώς επειδή οι επενδυτές πιστεύουν και πάλι στο ρόλο του ως ασφαλούς καταφυγίου σε διεθνείς κρίσεις. Το δολάριο υποχώρησε από πάνω σε κάτω από 154 γεν.

To άρθρο Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή φέρνει απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια και άνοδο της τιμής του πετρελαίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *