«Έπεσα σε παγίδα, μου την έκανε το Αλβανάκι» λέει ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

«Έπεσα σε παγίδα, μου την έκανε το Αλβανάκι» λέει ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί

Ανάστατη η Νίσυρος από την καταγγελία για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί. Ο 50χρονος αρχαιοφύλακας που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, έλυσε τη σιωπή του…

Η Νίσυρος περιμένει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ. Ο κατηγορούμενος αρχαιοφύλακας δηλώνει αθώος για όλα όσα του καταλογίζονται. Δίνει τη δική του ερμηνεία μετά την καταγγελία για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αποφάσισε ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον ίδιο, που υπηρετούσε στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Mega είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως λέει, έχει πέσει θύμα παγίδας. «Είμαι 35 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε ότι πέσατε σε παγίδα, τι εννοείται;

Κατηγορούμενος: Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό, να τη η καταγγελία. Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν.

Δημοσιογράφος: Ήταν και μηχάνημα μασάζ αυτό;

Κατηγορούμενος: Στα πόδια κάνει μασάζ. Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Και τα παιδιά χρησιμοποιούσαν εκεί αυτό το μηχάνημα μασάζ…

Κατηγορούμενος: Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει.

Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’. Όλα τα παιδιά.. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο.

Όλα αποκαλύφθηκαν την Δευτέρα (15.4.2024) όταν το αστυνομικό τμήμα Νισύρου δέχτηκε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, την Παρασκευή, 12 Απριλίου.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της Νίσυρου: «Με επείγουσα εντολή και διαταγή της εισαγγελίας η ελληνική αστυνομία άνοιξε προανάκριση κι έκανε όλες τις δέουσες ενέργειες που έχουν να κάνουν με την προσαγωγή του ατόμου που καταγγέλλεται».

Συμπλήρωσε πως: «Δεν υπάρχουν καταγγελίες για σωματικές επαφές, θώπευση ή απόπειρα βιασμού μέχρι ώρας, αλλά για άσεμνες κινήσεις του συγκεκριμένου φύλακα του μουσείου κατά των παιδιών». Ερωτηθείς ο κ. Μπαλάσκας γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας εξήγησε: «Δεν υπάρχουν αυτές οι κακουργηματικές πράξεις που να καταδεικνύουν σύλληψη κατά την άποψη της εισαγγελέας».

To άρθρο «Έπεσα σε παγίδα, μου την έκανε το Αλβανάκι» λέει ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο παιδί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *