Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και με διάρκεια σε 7 περιοχές από απόψε DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ένα μικρό διάλειμμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχεται σήμερα, Παρασκευή (19.04.24) το απόγευμα μέχρι και αύριο για λίγες ώρες, ωστόσο μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως το νομό Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια νότια τμήματα Καβάλας και Σερρών.

«Ζήσαμε μια παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας που έφτασε ακόμα σε θερινές τιμές θερμοκρασίας. Ο καιρός δεν θα μπορούσε να συνεχίσει έτσι», τονίζει στο newsit.gr για την επερχόμενη κακοκαιρία ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος και συνεχίζει: «Σήμερα θα έχουμε μια σημαντική αλλαγή του καιρού. Θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες πρώτα στην δυτική Ελλάδα. Το σύστημα με βροχές και καταιγίδες θα περάσει από Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και θα κινηθεί ανατολικότερα».

«Σήμερα θα βρέξει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Περισσότερες καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά. Αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου θα πέσουν καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα. Όμως δεν είναι μόνο οι καταιγίδες αλλά μπορεί να έχουμε και χαλαζόπτωσεις», επισημαίνει ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος εφιστά την προσοχή σε 7 περιοχές της χώρας, που αναμένεται να βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας, μεταξύ των οποίων και η πληγωμένη από τις πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου Θεσσαλία.

«Επιπλέον αναμένονται μεγάλα ύψη νερού σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο νομό Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια νότια τμήματα Καβάλας και Σερρών. Εκεί οι βροχές θα έχουν μεγάλη διάρκεια, δηλαδή θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής και θα τελειώσουν μετά το πρωί του Σαββάτου. Θέλει προσοχή εκεί ο καιρός γιατί μπορεί να βρέχει αρκετά δυνατά και περισσότερο από 7 ώρες. Φαίνεται κολλημένο εκεί το σύστημα».

Αναφορικά, με πότε και πόσι θα επηρεαστεί η Αττική από το νέο «κύμα» κακοκαιρίας, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr: «Και στην Αττική θα ρίξει πρόσκαιρη καταιγίδα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου θα έχουμε έναν υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό με θερμοκρασίες στους 22 βαθμούς κελσίου. Η Αθήνα λοιπόν δεν είναι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας».

Που θα πέσουν χιόνια

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «θα χιονίσει στα ορεινά της Πίνδου, στην δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο απλά η διαφορά είναι μεγάλη με την προηγούμενη εβδομάδα που είχε 30, 31. Τώρα θα είναι κανονικές για την εποχή επίπεδα».

«Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες αλλά καθώς θα έρθει το σύστημα πρώτα στην δυτική Ελλάδα, το απόγευμα – βράδυ της Παρασκευής θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε απαγορευτικό».

«Το Σάββατο στην Αθήνα μετά το πρωί θα έχει ωραίο καιρό, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα τελειώσουν τα φαινόμενα το μεσημέρι».

25άρια και πάλι από Τετάρτη

«Την Κυριακή αναμένουμε να βρέξει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια», προβλέπει ο κ. Γιαννόπουλος.

Καταλήγοντας, ο γνωστός μετΤην Δευτέρα και την Τρίτη μπορεί να βρεξει λίγο και στην Αθήνα από ένα σύστημα που ξεκινάει από τα νότια».

«Έχουμε πολύ καιρό να δούμε βροχές στη χώρα και από την Τετάρτη θα ξαναπάμε στους 25 βαθμούς κελσίου».

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *