Πετρέλαιο: Υποχωρεί η τιμή του καθώς εξασθενεί η ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Πετρέλαιο: Υποχωρεί η τιμή του καθώς εξασθενεί η ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή (19.4.2024) καθώς οι φόβοι της αγοράς για μια σημαντική κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή φαίνεται να εξασθενούν.

Αφού η τιμή του πετρελαίου σημείωσε «άλμα» άνω των 3 δολαρίων νωρίτερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent σημειώνουν πτώση 46 σεντς ή 0,5% στα 86,65 δολάρια το βαρέλι.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο αμερικανικού αργού σημειώνει πτώση 34 σεντς ή 0,4% στα 82,39 δολάρια.

Η αρχική ανησυχία πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση σε ιρανικό έδαφος αλλά Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι αυτές προκλήθηκαν από συστήματα αεράμυνας. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι καταρρίφθηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την κεντρική πόλη Ισφαχάν.

Η Τεχεράνη υποβάθμισε το περιστατικό και ανέφερε ότι δεν έχει σχέδια για αντίποινα, μια απάντηση που φαίνεται ότι αποσκοπούσε στην αποφυγή πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πιθανότητα κλιμάκωσης της κρίσης. Το premium γεωπολιτικού κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου έχει υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα λόγω της αντίληψης ότι τυχόν ισραηλινά αντίποινα στην επίθεση του Ιράν θα μετριαστούν από τη διεθνή πίεση.

To άρθρο Πετρέλαιο: Υποχωρεί η τιμή του καθώς εξασθενεί η ανησυχία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *