Η Φίτεσε δέχθηκε μεγάλη αφαίρεση βαθμών βρέθηκε στο -1 και υποβιβάστηκε από την Eredivisie μετά από 35 χρόνια DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Η Φίτεσε δέχθηκε μεγάλη αφαίρεση βαθμών βρέθηκε στο -1 και υποβιβάστηκε από την Eredivisie μετά από 35 χρόνια

Το καμάρι του Άρνεμ, η ολλανδική Φίτεσε -στην οποία μεγαλούργησε πριν από αρκετά χρόνια ο Νίκος Μαχλάς- ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Eredivisie και να υποβιβαστεί, μετά τη μεγάλη αφαίρεση βαθμών που δέχθηκε.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας τιμώρησε τη Φίτεσε με αφαίρεση 18 βαθμούς για σωρεία παραβάσεων, με την ομάδα του Άρνεμ να έχει αυτή τη στιγμή αρνητική βαθμολογία (βρίσκεται στο -1 μετά από 30 αγωνιστικές) και να υποβιβάζεται στη 2η κατηγορία μετά από 35 χρόνια!

Η KNVB επέβαλε στη Φίτεσε αφαίρεση 18 βαθμών (!) από το τρέχον πρωτάθλημα για σωρεία σημαντικών και σοβαρών παραβάσεων τα τελευταία χρόνια!

Να αναφέρουμε ότι η Φίτεσε ταλανιζόταν το τελευταίο διάστημα από πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία και τον έφεραν σε δύσκολες καταστάσεις, όσον αφορά την αδειοδότησή της.

Να αναφέρουμε ότι η Φιτεσε είχε δεχθεί και χρηματικά πρόστιμα για παραβίαση κανονισμών και απόκρυψης στοιχείων.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Άρνεμ:

“Η Φίτεσε έλαβε σήμερα αφαίρεση 18 βαθμών από την επιτροπή αδειοδότησης της KNVB επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Με αυτή τη βαθμολογική ποινή, η ομάδα μας υποβιβάστηκε και επίσημα. Η Φίτεσε δεν θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας και θα αρπάξει την ευκαιρία να διατηρήσει την άδεια της.

Μια ποινή βαθμών… κρεμόταν πάνω από τον σύλλογο εδώ και καιρό. Αφού είχε προηγουμένως λάβει πρόστιμο 100.000 ευρώ -για παράλειψη δήλωσης διακοπής της τραπεζικής σχέσης από τη Revolut- μια τέτοια τιμωρία φαινόταν αναπόφευκτη. Άλλωστε, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να καλύψει ορισμένες προϋποθέσεις αδειοδότησης.

Για παράδειγμα, η Φίτεσε δεν υπέβαλε σωστά τα εξαμηνιαία στοιχεία, ενήργησε λανθασμένα σε σχέση με την ING Bank και το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος και η έκθεση Wladimiroff δεν ήταν σε θέση να αποδείξει εάν υπάρχουν ή όχι διασυνδέσεις μεταξύ της Φίτεσε και του Ρομάν Αμπράμοβιτς”.

Απ’ την πλευρά του ο προσωρινός γενικός διευθυντής του κλαμπ, Έντβιν Ρέιντιες τόνισε πως: «Αν και αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τα πάντα και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη Φίτεσε, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, και θέλω πραγματικά να το καταστήσω σαφές σε όλους, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με την ευκαιρία που μας προσφέρεται να διατηρήσουμε την άδειά μας. Αυτό κρέμονταν επίσης από μια κλωστή.

Ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα στην απάντηση της Επιτροπής Αδειοδότησης ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη νέα κατεύθυνση του συλλόγου. Εμμένουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε με αυτό. Το είπα και πριν: Η Φίτεσε δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξαφανιστεί»

Η Φίτεσε προβιβάστηκε στην Eredivisie το 1989 αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα. Το μοναδικό σημαντικό τρόπαιό της ήρθε το 2017 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας.

To άρθρο Η Φίτεσε δέχθηκε μεγάλη αφαίρεση βαθμών βρέθηκε στο -1 και υποβιβάστηκε από την Eredivisie μετά από 35 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *