70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι στους αμπελώνες της Σαντορίνης DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι στους αμπελώνες της Σαντορίνης

Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο, την ίδια στιγμή, στον ίδιο τόπο, τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα- οργανωμένα από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα, το WSPC.

Τα Wines of Greece (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) στήριξαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στη Σαντορίνη 70 επαγγελματίες οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, για εξετάσεις και ξεναγήσεις στους αμπελώνες της Σαντορίνης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του επώνυμου Ελληνικού κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης.

Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης ανέφερε: «για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ’ όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές».

Από την πλευρά του ο CEO του CMS, Ronan Sayburn, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of Greece».

To άρθρο 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι στους αμπελώνες της Σαντορίνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *