Άγιοι Ανάργυροι: «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου» – Τι ισχυρίζεται ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις μετά την νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα την 28χρονη Κυριακή.

Ο 39χρονος πρώην σύντροφός της τής είχε στήσει καρτέρι θανάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου η κοπέλα είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία. Όταν την είδε να βγαίνει, την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση είναι πολλά. Ένα από αυτά αφορά τον φρουρό του ΑΤ, που δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο δράστης επιτέθηκε στην 28χρονη, την ακινητοποίησε και την σκότωσε.

Η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του φρουρού, μίλησε στο LIVE NEWS, και όπως εξήγησε η δολοφονία έγινε από την μεριά που ο εντολέας της δεν είχε οπτική επαφή.

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό μου μετέφερε είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που έκανε είναι να αφοπλίσει τον δράστη καθώς είχε την διάθεση να τραυματίσει και άλλους. Μπροστά του αυτοτραυματίστηκε. Δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν τα είχε δεχτεί ποτέ. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό; Τις επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας».

Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο φρουρός

Σημειώνεται ότι ο φρουρός είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και για αρκετούς αρκετούς μήνες ήταν φυλακή.

Το όνομα του το 2014 περιλαμβανόταν σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Έτσι, πρωτόδικα καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή. Το αρχηγείο της Αστυνομίας τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο 48χρονος προσέφυγε στο Εφετείο ωστόσο το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και φυλακίστηκε για 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα  αποφυλακίστηκε και στη συνεχεία έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην Αστυνομία.

Ο φάκελος του παρέμεινε ανοιχτός ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *