Άγιοι Ανάργυροι: «Βροχή» καταγγελιών μετά τη γυναικοκτονία – «3.000 κλήσεις σε μία εβδομάδα» DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου την πρώτη Απριλίου, η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, είχε καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, αλλά τελικά μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από αυτό, από τον πρώην σύντροφό της.

Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου, 26 τέτοια περιστατικά καταγγέλθηκαν στις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της Επικράτειας.

Σύμφωνα δε, με όσα ανέφερε στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, η Άμεση Δράση έχει λάβει πάνω από 3.000 καταγγελίες για επιθέσεις κατά γυναικών, την τελευταία εβδομάδα, με το 80% των υποθέσεων να χαρακτηρίζονται άκαρπες.

Από την πλευρά της η δρ. Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου τόνισε πως πριν τη σωματική βία έχουν προηγηθεί άλλα red flags, όπως ψυχολογική και λεκτική βία.

Η κακοποίηση που υφίσταται το θύμα, σημείωσε, ασκείται από τον κακοποιητή σε τέτοιο βαθμό ώστε το θύμα να νιώσει ανίκανο.

«Μέχρι πρότινος οι γυναίκες που υφίσταντο κακοποιητική σχέση μπορεί να μη μιλούσαν, γιατί δεν ένιωθαν το κομμάτι της εμπιστοσύνης για να μιλήσουν και πλέον τους είναι πιο εύκολα να πάρουν ένα τηλέφωνο και να πουν όσα βιώνουν», είπε.

Πιθανή η απόταξη;

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του τμήματος των Αγίων Αναργύρων που χειρίστηκαν  την υπόθεση της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σταύρου Μπαλάσκα, για πρώτη φορά είναι πιθανή η απόταξη αστυνομικού, γιατί δεν προστάτευσε πολίτη.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *