Άγιος Παντελεήμονας: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 35χρονου – Συνελήφθη μέλος συμμορίας που τον πυροβόλησε DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 35χρονου αλλοδαπού που είχε σημειωθεί πριν ένα μήνα (8/3) έξω από κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας έφτασε η Αστυνομία μετά από έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε η δολοφονία έγινε κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, μέλος συμμορίας, ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα, που κατά περίπτωση κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία (τετελεσμένη και σε απόπειρα), συμμετοχή στη συμπλοκή καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης  βραδινές ώρες της 8ης Μαρτίου 2024, σημειώθηκε συμπλοκή δύο ομάδων, επτά και έξι ατόμων αντίστοιχα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο συλληφθείς, μέλος της ομάδας των επτά ατόμων, πυροβόλησε προς το μέρος της άλλης ομάδας, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Στη συνέχεια και ενώ η συμπλοκή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, πυροβόλησε εκ νέου και τραυμάτισε σοβαρά το 35χρονο θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε.

Σπαθιά και κοντάρια

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο βρέθηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, σιδερένιος λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, βέργα σιδήρου, σιδερένιο κοντάρι, δύο ξύλινα κοντάρια, σουγιάς, λίμα μαχαιριών, μαχαίρι, δύο σπαθιά, σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο ξύλινα κοντάρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ακολούθησε επισταμένη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, εργαστηριακά ευρήματα και ψηφιακά πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων καθώς και τη διακρίβωση του κινήτρου της συμπλοκής.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φυσικού αυτουργού, ο οποίος απογευματινές ώρες χθες (8-4-2024) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Μάλιστα, δύο μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο συλληφθείς, κατηγορούνται ως μέλη μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών .

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορούμενων έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πληθώρα ποινικών αδικημάτων.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *