Απίστευτη μεταμόρφωση: Άντρας έκανε 14 χειρουργεία στη μύτη μετά από επίθεση σκύλου DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Το 2017, ο 37χρονος Άντριου Κοπλόβε, δέχθηκε επίθεση από σκύλο με αποτέλεσμα να μείνει με δύο μικρές τρύπες στη θέση της μύτης του. Ο μηχανικός ιατρικών συσκευών, από τη Μασαχουσέτη, δήλωσε ότι τα τραύματά του ήταν τόσο άσχημα που ντρεπόταν να βγει από το σπίτι.

Μετά από 4 χρόνια υποβλήθηκε σε 14 χειρουργικές επεμβάσεις για να ανακατασκευάσει σταδιακά τη μύτη του. Όπως είπε: «Πριν από την ανακατασκευή της μύτης μου, έχασα πολύ από τον εαυτό μου. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν επίμονα ή με ρωτούσαν τι συνέβη. Ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο. Οι επεμβάσεις όμως μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου και την αυτοπεποίθησή να είμαι και πάλι ο εαυτός μου, να βγαίνω ραντεβού, να γνωρίζω νέους ανθρώπους και να νιώθω αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνω».

Πρόσθεσε: «Δεν είχα πραγματικά καμία ελπίδα κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου της ζωής μου μέχρι που γνώρισα τον πλαστικό χειρουργό μου. Μου έδωσε ελπίδα ότι θα είχα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς μόνιμες αισθητές παραμορφώσεις. Η ομάδα αυτή μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα».

Οι κίνδυνοι της ανακατασκευής

Ο Κοπλόβε πέρασε 18 μήνες μετά την επίθεση από τον σκύλο, η οποία κατέστρεψε και το αυτί του, αναζητώντας πλαστικούς χειρουργούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Πολλοί τον απέρριψαν, ωστόσο, προειδοποιώντας πως ο κίνδυνος μόνιμης παραμόρφωσης από μια ολική ανακατασκευή της μύτης ήταν πολύ υψηλός και πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης.

Αλλά οι γιατροί της Κλινικής Κλίβελαντ στο Οχάιο συμφώνησαν τελικά να τον χειρουργήσουν, ανακατασκευάζοντας τη μύτη του σε τέσσερα στάδια.

Η διαδικασία

Στο πρώτο, έκοψαν ένα μεγάλο δερματικό πτερύγιο σε σχήμα δάκρυ από την επάνω δεξιά πλευρά του μετώπου του και τοποθέτησαν ένα κομμάτι δέρματος από τον δεξιό μηρό από κάτω. Για να ανακατασκευάσουν τη μύτη του, οι γιατροί έπειτα έκοψαν το δέρμα που κάλυπτε το χώρο όπου βρισκόταν η παλιά του μύτη. Στη συνέχεια, «κατέβασαν» το δερματικό πτερύγιο πάνω σε αυτή την περιοχή και του άνοιξαν δύο τρύπες για να σχηματίσουν τα νέα ρουθούνια.

Ακολούθως σήκωσαν τον κρημνό – για να αποκαλυφθεί το δέρμα από τον μηρό – με χόνδρο από το αυτί και οστό από τα πλευρά που εισήχθησαν για να σχηματίσουν την οστέινη δομή της μύτης. Στη συνέχεια, ο κρημνός επανατοποθετήθηκε και διαμορφώθηκε ώστε να δώσει το σχήμα μιας τυπικής μύτης. Η όλη χειρουργική διαδικασία διήρκησε περίπου 4 χρόνια και 14 χειρουργικές επεμβάσεις.

Αρχικά, όταν οι χειρουργοί πήραν το χόνδρο από το αυτί του Κοπλόβε, αυτό μολύνθηκε και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη μύτη. Έπρεπε να επαναλάβουν την όλη διαδικασία για δεύτερη φορά προκειμένου να ξαναφτιάξουν τη μύτη του.

Ο Δρ. Πάτρικ Μπιρν, επικεφαλής χειρουργός κεφαλής και τραχήλου που πραγματοποίησε τις επεμβάσεις δήλωσε: «Έχω μάθει με τα χρόνια να παίρνω πολύ σοβαρά αυτές τις πρώιμες επιπλοκές και να ενεργώ γρήγορα όποτε είναι δυνατόν. Τελικά, έπρεπε να ολοκληρώσουμε έναν δεύτερο κρημνό στο μέτωπο για να επιτύχουμε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Ο Άντριου είναι μια έμπνευση. Διαχειρίστηκε τις αντιξοότητες και αντιμετώπισε με αναποδιές με συνεπή χάρη».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *