Δημοσκόπηση: «Ναι» σε Προανακριτική για τα Τέμπη, κόκκινη κάρτα για ακρίβεια DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν μα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, μια μεγάλη πλειοψηφία (61%) παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα που έχουν θέσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, το 51% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πάμε σε πρόωρες εκλογές. To 35%, πάντως, δηλώνει ότι το θέλει.

Προβάδισμα για τη ΝΔ

Στο διάστημα 1-3 Απριλίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Ένα ισχυρό 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπή για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κορυφή βλέπει ο «Κανένας».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *