Έφτασε στη Γάζα το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Το πλοίο της οργάνωσης Open Arms και της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας (WCK) που είχε αποπλεύσει από την Κύπρο φορτωμένο με 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας έφτασε στον προορισμό του και βρίσκεται σε απόσταση ενός μιλίου από τις ακτές του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανέφεραν σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της WCK, η οποία έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία του Ισπανού σεφ Χοσέ Αντρές, αναμένεται σήμερα να είναι έτοιμη η προσωρινή προβλήτα για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας χωρίς προβλήματα.

Επίσης, ανέφερε ότι ήδη προετοιμάζεται μια δεύτερη αποστολή, 400 τόνων αυτή τη φορά, με στόχο την ανακούφιση από το λιμό που ουσιαστικά υποφέρουν χιλιάδες άνθρωποι στην παλαιστινιακή περιοχή εξαιτίας του 5μηνου ισραηλινού αποκλεισμού και των συνεχών βομβαρδισμών.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια με ρίψεις από αέρος ή μέσω θαλάσσης δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις δυσκολίες παροχής βασικών προμηθειών μέσω ξηράς.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, το 85% του πληθυσμού της Γάζας έχει εκτοπιστεί από τον τόπο κατοικίας του, ενώ έχει καταστραφεί πλήρως το 60% των υποδομών κάθε είδους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, κάνει λόγο για περισσότερους από 31.300 νεκρούς και 73.000 τραυματίες, εκ των οποίων το 72% είναι γυναίκες και παιδιά.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *