Γιατί είναι πάντα συννεφιασμένη η Μεγάλη Παρασκευή DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ο καιρός είναι συννεφιασμένος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση που πάντα οι καιρικές συνθήκες είναι παρόμοιες, καθέ χρόνο την ίδια μέρα.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει πως είναι αυτό που η λαϊκή δοξασία ονομάζει «μαύρος ουρανός». Όπως εξηγεί σε ανάρτηση του στο X, μελέτες έχουν αποδείξει πως μετά την Πανσέληνο, πριν από το Πάσχα, ο καιρός είναι πάντα άστατος.

Τι αναφέρει στην ανάρτηση του

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Ακόμη, ο ίδιος αναφέρει «Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον μαύρο ουρανό της Μεγάλης Παρασκευής. Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη »Μαύρη Μέρα» και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *