Κασσελάκης: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης να κρύβεται – Πώς απόκτησε πρόσβαση η Ασημακοπούλου στα δεδομένα; DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης για την υπόθεση της φερόμενης διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεσπάσει σάλος στη ΝΔ για το ζήτημα, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξωθήθηκε σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σε διαδικασία αποπομπής βρίσκονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης όπως και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η υπόθεση είναι ένα «άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή πώς αλλιώς;».

«Η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο»

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. «Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *