Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την κίνηση στις εθνικές οδούς να αυξάνεται σιγά σιγά.

Οι αποδράσεις ξεκίνησαν από εχθές Παρασκευή (15/3). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί την Παρασκευή μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 59.874 αυτοκίνητα (32.500 από την Αθηνών – Κορίνθου και 27.374 από την Αθηνών – Λαμίας).

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από ώρα 08:00 έως 13:00 ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αυξημένη κίνηση στα ΚΤΕΛ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από εχθές και στους σταθμούς ΚΤΕΛ, με τα λεωφορεία να αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 120 δρομολόγια ενώ, ακόμα και την Κυριακή, ημέρα του καρναβαλιού, θα γίνουν 40 δρομολόγια για τους εκδρομείς της… τελευταίας στιγμής. Συνολικά δηλαδή, 400 λεωφορεία μόνο για την Πάτρα.

Το 90% των εισιτηρίων είναι αγορασμένα ηλεκτρονικά και έτσι δεν υπάρχουν ουρές στα εκδοτήρια, όπως έχουμε συνηθίσει παλαιότερα, τέτοιες μέρες πριν από το καρναβάλι.

Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 5 λεπτά, καθώς υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα ΚΤΕΛ και για τους άλλους προορισμούς, για το τριήμερο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 6 πλοίων με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή 8 πλοίων με 1.322 επιβάτες.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *