Κεχαγιά: Δεν είναι πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, είναι η Δεξιά του Μητσοτάκη DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Εμείς δεν καταφερόμαστε εναντίον του ΠΑΣΟΚ ούτε πολιτικός μας αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλουμε αυτό να είναι σαφές, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Βούλα Κεχαγιά, «θεωρούμε ότι ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει λόγος».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «θέλω να σας θυμίσω: υπάρχει άλλο κόμμα, περισσότερο και από το ΠΑΣΟΚ μπορώ να πω, την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, που ανέδειξε τόσο πολύ το θέμα με όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία, με την αξιοποίηση όλων των ανεξάρτητων αρχών, με επισκέψεις στη δικαιοσύνη, με παραστάσεις στη Βουλή, με στοιχεία που αναγνώστηκαν στη Βουλή από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος τον κ. Τσίπρα για τις διπλές παρακολουθήσεις από ΕΥΠ και από το Predator, με στοιχεία από την ΑΔΑΕ, που δεν συμπαραστάθηκε στον κ. Ανδρουλάκη στον Γολγοθά που τράβηξε με το θέμα των υποκλοπών;».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «πιστεύουν ότι από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να φτάσει μέχρι το κόκκαλο και το δικαιούται και του συμπαραστεκόμαστε σε αυτό και τον ενθαρρύνουμε να το κάνει, ότι θα έπρεπε να κάνει μια μήνυση κατά πολιτικών προσώπων ούτως ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Δεν θέλει να το κάνει ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι δικαίωμά του».

«Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει την πολιτική της βαρύτητα»

Όσον αφορά τη συζήτηση περί των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «εμείς το ποσοστό των ευρωεκλογών θα το συγκρίνουμε με το ποσοστό του Ιουνίου του 2023», προσθέτοντας πως «εδώ όταν είχαμε δημοτικές εκλογές φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είχε φθορά επειδή έχασε κάποιες μεγάλες Περιφέρειες από αντάρτες ή επειδή έχασε τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άρα κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει την πολιτική της βαρύτητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούν ότι «πρέπει να καταδειχθεί η φθορά της Νέας Δημοκρατίας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί στις επόμενες εκλογές είτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να κάνει εθνικές εκλογές, που δεν το βλέπουμε παρότι εμείς πιέζουμε σε αυτό, είτε όχι.».

«Δεν θεωρούμε ότι μόνο η κυβέρνηση πρέπει να ζυγιστεί»

Κατά τη Βούλα Κεχαγιά και όπως περιγράφει ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», «στο διάστημα από τις εκλογές και μετά έχουν προκύψει νέα δεδομένα και στοιχεία τα οποία καλούν την κυβέρνηση να ξαναμετρηθεί. Και όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα για να είμαστε ειλικρινείς. Εμείς δεν θεωρούμε ότι μόνο η κυβέρνηση πρέπει να ζυγιστεί. Θα πρέπει να ζυγιστούμε όλοι από την αρχή. Αυτά τα θέματα κατά τη γνώμη μας δεν είναι ήσσονος σημασίας».

Πρόσθεσε πως «όταν λέμε ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις ευρωεκλογές -γιατί αυτές τις εκλογές έχουμε μπροστά μας- δεν εννοούμε ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, το λέω για να είμαστε σαφείς. Θεωρούμε όμως ότι θα είμαστε η πρώτη προοδευτική δύναμη, δηλαδή θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και η κυβέρνηση θα έχει τέτοια φθορά που θα υπάρξει ανατροπή στην πολιτική εικόνα. Εξ αυτού του λόγου ζητάμε και τις εκλογές. Δηλαδή είναι άλλο η κυβέρνηση να έχει το 41%, που το έχει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, και άλλο να έχει 31 – 32% και το δεύτερο κόμμα να έχει 17, 18 ή 20%. Εδώ μιλάμε για άλλες διαφορές».

Υπογράμμισε πως «λέμε να κάνουμε εκλογές για να καταδείξουμε ότι η έπαρση και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι έχει το 41% στο τσεπάκι της και μπορεί να κυβερνά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παραβιάζοντας και τις αρχές του κράτους δικαίου ή συγκαλύπτοντας ή οδηγώντας σε μονταζιέρες, δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα», σημειώνοντας ότι «λέμε λέμε ότι εφόσον γίνουν εκλογές εθνικές, γιατί υπάρχουν και οι ευρωεκλογές, ναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να διεκδικήσει και την διακυβέρνηση της χώρας. Δεν λέμε ότι ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, εμείς λέμε ότι είμαστε κόμμα εξουσίας.

Αναφερόμενη ξανά στο άρθρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης στο άρθρο του σήμερα εξήγησε γιατί ζητάει εκλογές. Και δεν υπάρχει στο άρθρο του η λέξη διπλές εκλογές. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δε θα σηκώσει το γάντι όμως το αίτημα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ενδεχομένως και ο κ. Μητσοτάκης να αναγκαστεί μετά τις ευρωεκλογές να θελήσει να κάνει εθνικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης, και όλοι εμείς, θέλουμε να εξηγήσουμε πολιτικά στον κόσμο τι έχει συμβεί αυτό το εννιάμηνο. Και θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι επιτακτικές και αναγκαίες».

Καταληκτικά η Βούλα Κεχαγιά υπογράμμισε πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 εξελέγη και ανέλαβε την εξουσία, ο κ. Μητσοτάκης μετά από έξι μήνες και μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ζήτησε εκλογές. Τι είχε αλλάξει τότε;».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *