Μακάβρια καμπάνια για την οδική ασφάλεια στην Ισπανία – Βγήκε στους δρόμους νεκροφόρα DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Η Ισπανία αποφάσισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων μέσα από την καμπάνια της για την οδική βοήθεια. Μακάβρια και σκληρή, με το σύνθημα «0,0», παραπέμπει στο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα των οδηγών που σκοτώνονται στο δρόμο.

Η καμπάνια θα διαρκέσει έναν χρόνο και αφορμή στάθηκαν νέα στοιχεία που παρουσίασαν ότι 4 στους 10 οδηγούς σκοτώνοται επειδή είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Έτσι στην περιφέρεια της Ναβάρα, έχουν μισθωθεί δυο νεκροφόρες που κυκλοφορούν στους δρόμους με το σύνθημα της συγκεκριμένης καμπάνιας.

Γιατί παρουσίασαν μακάβρια καμπάνια;

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας η καμπάνια δεν θέλει να είναι ουδέτερη, αλλά σοκαριστική και σκληρή για να κάνει τον κόσμο να αναλογιστεί την πραγματική κλίμακα των κινδύνων που φέρνει ο συνδυασμός ποτό και οδήγηση.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι περισσότερο από το 30% των ατυχημάτων προκαλείται από οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Η καμπάνια συνοδεύεται από συγκινητική εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού «Dart del coxte», που ερμηνεύεται από ένα κορίτσι που εμφανίζεται τραυματισμένη μετά από ατύχημα στο οποίο η μητέρα της τελικά πεθαίνει.

Στόχος του κοινωνικού μηνύματος είναι να ενημερώσει τον κόσμο με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο για τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών, ειδικά όταν πρόκειται να καθίσουν πίσω από το τιμόνι. Γιατί οι συνέπειες, δεν αφορούν μόνο τον οδηγό που είναι υπό την επήρεια, αλλά και τους τριγύρω οδηγούς και πεζούς.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *