Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο χαρτί της πόλωσης DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Τον δρόμο της πόλωσης και της οξυμένης σύγκρουσης με τη ΝΔ έχει επιλέξει η Κουμουνδούρου στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές – με τον Στέφανο Κασσελάκη να «σηκώνει» προσωπικά, με διαρκείς δημόσιες παρεμβάσεις, τη συγκεκριμένη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει εδώ και μέρες ζητήματα που αφορούν ακόμα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, έχει επιλέξει να θέτει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου τόσο για την τραγωδία των Τεμπών, όσο και για άλλα ζητήματα που για την Κουμουνδούρου άπτονται της διαφάνειας και του κράτους δικαίου, όπως η διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποδήμων προς την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος, ο Στέφανος Κασσελάκης τράβηξε χθες («Σκάι») εκ νέου μια νοητή γραμμή που συνδέει άμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν πάει φυλακή θα πέσει η κυβέρνηση», σχολίασε. «Η καπήλευση (των Τεμπών) γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό και ένα ολόκληρο κόμμα τον χειροκροτά σαν πρόβατα στο μαντρί. Είναι ντροπή για ένα κόμμα που ευαγγελίζεται την ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, στρέφοντας τα βέλη του και προς τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως η εμπιστοσύνη σε αυτή «δεν είναι τυφλή» και «δεν είναι δεδομένη σε κανέναν».

Για το αδιάβλητο των εκλογών σημείωσε πως πρόκειται για όλη τη «διαδικασία παραπληροφόρησης» και όχι μόνο για τη διαδικασία της ημέρας των εκλογών, τονίζοντας αφενός πως πρόκειται για την πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που υπάρχει «υπεξαίρεση στοιχείων ελλήνων εκλογέων» και αφετέρου πως δεν προτίθεται να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα – «δεν έχω σκοπό να το αρνηθώ, δεν το φοβάμαι κιόλας», είπε.

Ο Κασσελάκης έθεσε επίσης τον πήχη των ευρωεκλογών στην «απόλυτη ανατροπή», βάζοντας στόχο το κόμμα να πετύχει αποτέλεσμα πάνω από αυτό των τελευταίων εκλογών, τόνισε πως θα καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν από τις ευρωεκλογές, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας («Ποιοτική αστυνόμευση στις γειτονιές, αποτελεσματική αστυνομία»), ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αλλάζει όνομα και σύμβολο, ως «τη μία δημοκρατική παράταξη που ενώνει όλη την Κεντροαριστερά».

Παράλληλα με τους οξυμένους αντιπολιτευτικούς τόνους, η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται και για τις προκριματικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 14 Απριλίου και θα καθορίσουν τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι υποψήφιοι θα μοιραστούν σε 13 περιφέρειες, που σημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφορετικά σε κάθε σημείο της Ελλάδας, ενώ θα υπάρχει αναλογική εκπρόσωπηση των περιφερειών και αναλογία 50-50 μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ολες οι θέσεις του ευρωψηφοδελτίου θα αποφασιστούν από αυτή τη διαδικασία πέραν των δύο που καλύπτονται από τους δύο νυν ευρωβουλευτές (Κ. Αρβανίτης, Ελ. Κουντουρά), αλλά και πέντε κενών θέσεων που θα γεμίσουν με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη -και στις οποίες, ανάλογα το αποτέλεσμα των προκριματικών, δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσωπα που δεν θα έχουν εκλεγεί εκεί.

Χθες η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα άλλα 58 ονόματα (ανάμεσά τους οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Παπανώτας και Δημήτρης Πανόπουλος) που ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτά της Σοφίας Μπεκατώρου, του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, της δημοσιογράφου Δώρας Τσαπάζη αλλά και πρώην υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Δ. Αυγέρη, Γ. Τσίπρας, Π. Κουρουμπλής, Ν. Φαραντούρης, Ζ. Τσιριγώτη, Ευ. Αντώναρος, κ.ά.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *