Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Πιέρια Όρη DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Οριοθετήθηκε η φωτιά που έκαιγε επί τέσσερις ημέρες στα Πιέρια Όρη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

«Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές επίγειες δυνάμεις», αναφέρεται σχετικά.

Σημειώνεται ότι ηφωτιά ξεκίνησε την Κυριακή (31/3) στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1.100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1.900 μέτρα.

Στάχτη 2.500 στρέματα

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε χθες στο in, η φωτιά έπληξε μεικτές συστάδες οξιάς και μαύρης πεύκης, πέρασε από κόμη σε κόμη σε περίπου 2.000 στρέμματα με δέντρα, καίγοντας – ως επί το πλείστον – την παρεδάφια βλάστηση ή τις κορυφές των δέντρων.

Στην περιοχή επιχείρησαν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με έναν εθελοντή πυροσβέστη να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ισχυρές συνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς

Πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν, δε, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με τους υλοτόμους της περιοχής να σπεύδουν για βοήθεια. Εξήντα υλοτόμοι της περιοχής συνέδραμαν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

«Οι δασικοί δρόμοι στην περιοχή ήταν έτοιμοι, καθαρισμένοι κι ανοιχτοί», ανέφερε ο κ. Παπαπέτρου, γεγονός που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, η οποία μπορούσε να ανεβάσει σε μεγάλο υψόμετρο και βαρέα οχήματα.

Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές διέθεσαν δεξαμενές και νερό, που υπάρχουν μέσα στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *